Verden slik jeg fant den

«Klosterlivet» på Sandøya inneholder mye forskjellig: rolige stunder, arbeidsøkter, turer – men også mye tenking og skriving.

Under restaureringen av huset har det passet fint å ha et skriveprosjekt. På formiddagen være i skrivemodus, og på ettermiddag/kveld/natt i byggemodus. Da får man faktisk hvile seg hele tiden, enten kroppen – eller hodet!

Målet med skriveprosjektet har vært å lage noen historier for barn, som vi kunne lese på «familieretreatene» våre i høstferien.

Nå er prosjektet ferdig: det ble til sammen syv «bøker» eller historier, som er trykket opp i to bind. De følger en gutt gjennom en vanlig, men også litt dramatisk oppvekst. For i en annen verden, som på en måte henger sammen med hans verden, der er det krig og uro.

Liste over inspirasjonsingredienser:

40% Astrid Lindgren, 15% George Lucas, 15% C.S. Lewis 12% Johannes Cassianus, 5% Ignatius av Loyola, 5% John Milton, 3% Platon, 3% Thomas Aquinas, 1% Charles Dickens, 1% Ludwig Wittgenstein. 100% Sandøya

Bøkene står i bokhyllen, og er også til salgs for besøkende på Sandøya retreatsted. Utsalgsstedet er i slagbenken på kjøkkenet, under vinduet. Pris: 100,- per bok.