Kontakt

Sandøya retreatsted er åpent for deg/dere som ønsker noen dager i stillheten.

Formålet med stedet er at det skal være et lite «kloster» for vanlige mennesker.

Dette er altså ikke et vanlig overnattingssted. Målet er at oppholdet skal være noe litt annet enn en standard hyttetur. Vi håper derfor at alle som ønsker å benytte seg av dette tilbudet kan gjøre seg kjent med tanken bak, gjennom å lese på hjemmesiden.

Vi prøver å holde på et par enkle, faste ritualer, for å skape en opplevelse av å komme til et annerledes sted:

Når vi kommer setter vi oss inn i Saltkapellet, tenner lysene og ber Ankomstbønnen, eventuelt sitter litt i stillhet. Når vi drar ber vi på samme måte Avreisebønnen. Innenfor rammen av disse to bønnene er Vårherre med oss. På den måten blir oppholdet en «retreat», og stedet til et lite kloster.

Utover dette velger du selv hvordan du vil bruke dagene. Å være mye ute kan anbefales; naturen og landskapet på Sandøya er virkelig noe utenom det vanlige.

Det anbefales også å ha en plan på forhånd for hvordan dagene skal brukes. Tidebønner og faste rytmer kan være fint, men det kan også være fint å ha en friere tidsramme. Uansett er det en god ting å vite på forhånd hva du/dere vil med oppholdet.

Retreat kan være å ta seg tid til å komme nær og/eller søke Gud, ha samvær med Ham og pleie kjærlighetsrelasjonen. Du kan bli oppmerksom på ditt eget indre, medmennesker og skaperverket. Jesus gikk selv ofte ut i ødemarken for å være sammen med sin himmelske far. Han inviterte også med vennene sine.

Vi har laget tre forslag til Sandøya-retreat: ett for deg som reiser alene, ett for dere som reiser sammen flere voksne, og ett for familier med barn. Se gjerne på disse før du/dere reiser, og tilpass til hva du/dere har behov for. (Finnes også i PDF-versjon)

Retreat alene

Retreat sammen

Familieretreat

For å komme i kontakt med oss for å låne stedet eller spørre om ting, fyll ut skjemaet under. Så tar vi kontakt tilbake så fort vi klarer!